جدال سامورایی ها بین توشیبا و متحدانش از یک سو و سونی و همراهانش در سوی دیگر میدان به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. Blue-ray و HD DVD فرمت های جدیدی برای دیسک های DVD با حجم و کیفیت بالا هستند که از لیزر بنفش-آبی استفاده می کنند و قرار است تا جانشین فرمت کنونی DVD مورد استفاده شوند. دیسکهای HD DVD قادر به ذخیره سازی ۱۵ گیگا بایت داده در دیسکهای یک لایه و ۳۰ گیگابایت در دیسک های دو لایه هستند. در مقابل٬ دیسکهای Blue-ray قادر به ذخیره سازی ۲۷ گیگابایت در دیسکهای یک لایه و ۵۰ گیگا بایت در دیسکهای دو لایه خواهند بود. دیسکهای تولید شده با فرمت HD DVD ارزان تر از رقیب هستند و از سوی دیگر شیوه تولید آنها پیچیدگی تولید Blue-ray را ندارد. لازم به ذکر است که امنیت داده ها در هر دو فرمت در یک سطح قرار دارد و خوشبختانه رمز امنیتی هر دو فرمت شکسته شده است!
توشیبا گروه قدر قدرتی همچون NEC ٫ مایکروسافت٬ اینتل و مجموعه ای متشکل از ۲۳۰ تولید کننده بزرگ محصولات مصرفی الکترونیکی را در پشت جبهه دارد و سونی نیز به کمکهای Pioneer, Panasonic, Philips و Sharp دل خوش دارد که انصافا کم نیستند. توشیبا معرفی کننده فرمت HD DVD و سونی داعیه دار فرمت Blue-ray بارها و بارها برای توافق بر سر یک فرمت واحد بر سر میز مذاکره نشستند و هر بار بدون نتیجه و با کشیدن خط و نشان های جدید از جا برخاستند. نتیجه آخر اینکه هر کدام سبک و سیاق خود را برتر دیده است. نتیجه جالب ماجرا این جاست که سامورایی بازنده هاراگیری نخواهد کرد و سر در لاک خود فرو خواهد برد و فن آوری دیگر را علم خواهد کرد. سونی یک بار تجربه جدال این چنینی را داشته است. سال ها پیش در جنگ بزرگ فرمتهای ویدئویی Betamax و VHS این سونی بود که مقهور از میدان به در آمد.
اما جالب ترین قسمت ماجرا این است که توشیبا موفق شده تا ظرفیت دیسکهای خود را تا ۵۱ گیگا بایت و در سه لایه ۱۷ گیگا بایتی افزایش دهد. با این حساب٬ توشیبا و متحدانش علاوه بر ارایه این فن آوری با قیمتی منطقی٬ در جدال ظرفیت ها نیز بر رقیب خود غلبه کردند. البته TDK از طرفداران Blue-ray به صورت تحقیقاتی توانسته است تا دیسکهایی شش لایه با ظرفیت ۲۰۰ گیگابایت تولید کند که هر لایه آن شامل ۳۳ گیگا بایت داده خواهند بود. در این میان شرکت های بزرگ فعال در این حوزه موضع گیری های متفاوتی داشته اند. به عنوان مثال Dell به طرفدار دوآتشه Blue-ray تبدیل شده و اعلام کرده است تا روی کامپیوترهای همراه خود فقط از فرمت Blue-ray پشتیبانی خواهد کرد. در این میان برخی شرکت ها طرف هر دو را گرفته اند. LG و سامسونگ دیسکها و پخش کننده هایی برای پشتیبانی از هر دو فرمت تولید کرده اند.
این ماجرا در این جا به پایان نمیرسد چرا که شرکت های بزرگ تولید و توزیع کننده فیلم در هالیوود حساسیت خاصی به ای امر نشان داده اند. این شرکت ها در سال حجم بالایی از تولید DVD را به خود اختصاص میدهند٬ بنابراین نقش مهمی در جدال فرمت ها ایفا میکنند. سونی خود صاحب شرکت بزرگ Sony Pictures از بزرگان هالیوودی است. در واقع هالیوودی ها بر سه دسته اند. گروه طرفدار سونی و Blue-ray و گروه رقیب. در این میان شرکت برادران وارنر سعی وافی دارد تا این دو را با هم آشتی دهد و از هر دو حمایت می کند.
واقع امر این است که حکم نهایی توسط کاربران صادر خواهد شد و مهم ترین عامل در تعیین این حکم نه ظرفیت بالا که قیمت پایین خواهد بود. چشم انداز پیروزی HD DVD مثبت تر از Blue-ray نشان داده٬ اما این جدال پایان نگرفته و توشیبا تنها در مرحله اول آن پیروز شده است. تصور میکنیم تا پایان ۲۰۰۸ میلادی تکلیف قطعی این جدال مشخص شود.
سلام خسته نباشید
از اینکه به وبلاگ من سر زدید و نظر دادید ممنونم
بازم سر بزنید خوشحال میشم
اگر دوست داشتی وقتی آپ کردی خبر کن
سلام
ممنون که به وبلاگ من سر زدی . شما هم وبلاگ خوبی داری
امیدوارم موفق باشی
سلام علی اقا . خسته نباشید. بابا ترکوندی .
وبلاگت از این رو به اون رو شده. خفن به روزش کردی ها
امیدواریم که روز به روز بهتر بشه. یه سر ی به وبلاگ ما بزن
با تشکر
لینک هم بده لامی .ما لینکتو دادیم