اینکه کدام پردازنده بهتر است پاسخ ساده ای ندارد٬ چرا که باید پردازنده را از چند زاویه و در کاربردهای متفاوت بررسی و نتیجه نهایی ا آن هم به صورت تقریبی پس از یک جمع بندی کامل اعلام کرد. در ابتدای امر گفته می شود که در این نوشتار٬ پردازنده های کمتر از دویست هزار مورد بررسی قرار خواهند گرفت. زیرا در بین پردازنده های سطح بالا خانواده Core 2 Duo در این محدوده حاکم بلامنازع هستند. پردازنده دو هسته ای ۱۳/۲ گیگا هرتزی ۶۵ نانو متری E6400 با هسته پردازشی Conroe دو مگا بایت حافظه Cache L2 و سرعت تبادلی ۲۶۶ مگا هرتزی در یک طرف و پردازنده دو هسته ای ۸/۲ گیگا هرتزی و ۹۰ نانو متری Athlon64 X2 5600 با هسته پردازشی Windsor دو مگا بایت حافظه Cache L2 و سرعت تبادلی ۲۰۰ مگا هرتز در سوی دیگر قرار دارند. قیمت هر دو محصول کمتر ۲۰۰ هزار تومان می باشد.
برای رتبه بندی محصولات ۴ آزمایش صورت میگیرد. بازی ها٬ صدا و ویدئو٬ اجرای برنامه و برنامه های ترکیبی و مصرف انرژی.
در اجرای بازی Call of Duty2 کیفیت مدل E6400 در حدود ۱۰ دصد از مدل Athlon64 X2 5600 و در حدود سه درصد از مدل Athlon64 X2 6000 بالاتر است. این برتری البته در اجرای بازی Quake 4 تغییر کرده و دو مدل رقیب جای خود را به همان شکل تعویض می کنند.
در تبدیل سی دی صوتی به فرمت MP3 هر دو مدل زمان یکسانی را صرف این تبدیل کرده و به صورت تقریبی کیفیت یکسانی ارائه می کنند. اما در آزمون تبدیل سی دی صوتی به فرمت OGG کیفیت به یکباره تغییر کرده و میدان به یکباره با ۴۰ درصد اختلاف در کیفیت از آن مدل E6400 خواهد بود. جالب این جاست که در تبدیل سی دی صوتی به فرمت AAC با نرم افزار iTune کیفیت مدل Athlon64 X2 5600 با اختلاف ۴۵ درصد نه فقط بالاتر از E6400 بلکه فراتر از E6600 قرار می گیرد. آزمون ویدئو شامل: اجرای چند تبدیل در برنامه های Xvid, DivX, MiniConcept Encoder و Pinnacle نشان از برتری محسوس Athlon64 X2 5600 بر مدل رقیب دارد.
در اجرای برنامه های چون Photoshop CS2, Adobe Premiere Pro, Adobe Acrobat 7 و 3DMax برتری محسوس از آن Athlon64 X2 5600 است که در اغلب آزمون ها حداقل ۱۰ درصد بالاتر نشان داده است. در آزمون اجرای برنامه های ترکیبی که به طور معمول با کمک 3DMark 2006 و PCmark2005 انجام می شود٬ مشخص شده است که مدل های تولید شده توسط AMD قابلیت های بهتری دارند. حقیقت ماجرا این است که برنامه PCmark اختلاف بیشتری در آزمون کیفیت سنجی ردازنده و حافظه نشان می دهد و برنامه تست گرافیکی 3DMark فاصله کمتری بین این دو رقیب قدر نشان داده است.
اگر آزمون را برای دوره یک ساعته تنظیم کنیم٬ متوسط مصرف انرژی Athlon64 X2 5600 به میزان ۱۱۷ وات و متوسط مصرف انرژی Core 2 Dou E6400 به میزان ۱۴۴ وات ثبت خواهد شد.
نتیجه این است که در محدود قیمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان که شامل پردازنده های متوسط و خوب هستند٬ حاکمیت از آن مدل های دو هسته ای AMD است٬اما در محدوده بالای ۲۰۰ هزار تومان انتخابی به جز Core 2 Dou نخواهید داشت. دقت داشته باشید که اگر خواستار OverClocking هستید٬ محصولات Core 2 Dou رقیب ندارند!
بچه کجایی
علی شریفی من ازت متنفرم
خیلی پشمی